De spelregels

We gaan ons keihard inzetten om zo veel mogelijk laptops en tablets zo snel mogelijk te bezorgen bij de mensen die ze het hardst nodig hebben. We vinden het belangrijk dat we dat doen op een manier die voor iedereen duidelijk is, zonder het heel ingewikkeld te maken.

Daarom hebben we voor iedereen een aantal spelregels opgesteld:

Hoe werkt het?

Spelregels voor particuliere donateurs:

  1. We zijn super blij met je donatie!
  2. We zoeken voor dit project alleen laptops en tablets.
  3. De voedingskabels moeten worden meegeleverd.
  4. Je gaat akkoord dat je afstand doet van (eigendom van) je device.
  5. Het is je eigen verantwoordelijkheid om je device datavrij en wachtwoordvrij op te leveren. Zorg dus dat je device losgekoppeld is van een eventueel BIOS-wachtwoord en/of Cloud-ID’s, zoals Apple ID’s of ‘find-my-device’-achtige services. Lees ook deze instructie.
  6. We willen heel helder zijn: niet alle devices zullen geschikt blijken voor hergebruik. We kunnen nog niet voorspellen welk percentage dit is. Maar wees gerust: ook de eventuele restwaarde van niet-gebruikte devices wordt besteed aan ons maatschappelijk doel.
  7. Als je device voor hergebruik geschikt blijkt, dan zorgen we met een gecertificeerde datawiper dat we extra zeker zijn dat alle data eraf is. Als je device niet geschikt blijkt voor hergebruik, dan gaat deze door de shredder voor gecertificeerde recycling of gaat er alsnog een datawiper overheen.
  8. Je hoeft geen stickers met logo’s of id-tags te verwijderen. Dat doen onze opknappers.
  9. Om mee te doen aan de actie zorg je dat je aanbevelingen van het RIVM hoog in acht neemt. Je draagt hiervoor zelf de verantwoordelijkheid