
Doneer laptops, tablets of smartphones
Maak het verschil!
Een duurzame en maatschappelijke keuze
Doneer laptops, tablets en draag bij aan een betere wereld. In samenwerking met onze opknappartners en maatschappelijke organisaties geven we jouw afgeschreven bedrijfslaptops, tablets, smartphones en desktops een tweede leven bij mensen met een kleine portemonnee.
Digitale toegang is geen luxe. Het is een basisbehoefte.
Doelstelling voor 2023: 5000 mensen helpen
Samen met onze partners helpen we mensen met een kleine portemonnee aan toegang tot internet, een device en de benodigde digitale vaardigheden. Sinds onze start hebben we meer dan 12.000 mensen geholpen aan een device. In 2023 willen we 5.000 mensen die onmisbare toegang geven. Dat kan alleen met de warme en belangrijke hulp van organisaties die onze missie omarmen.
Help jij mee dit doel te realiseren? Doneer laptops.
organisaties doneerden in 2023
gedoneerde devices in 2023
Met jouw donatie zorg je voor:
1. Digitale inclusie
Duizenden Nederlanders hebben niet de middelen om digitaal mee te doen. Toegang tot een laptop of tablet betekent voor mensen toegang tot school, werk en contacten. Kansen om te ontwikkelen, betrokken te zijn, ertoe te doen en zelfstandig te zijn. Dankzij jouw donatie maken we toegang tot zo’n apparaat voor iedereen beschikbaar.
Wat betekent een tablet voor Hendrik? →
2. Circulariteit
De ICT-afvalstroom in Nederland stijgt met bijna 1 miljoen apparaten per jaar.* Om de toenemende digitalisering duurzaam te maken, is het bevorderen van circulariteit ontzettend belangrijk. Door aan Allemaal Digitaal te doneren, verleng je de levensduur van jouw apparaat.
We werken uitsluitend met professionele partijen.
- Onze opknappartners wipen de data gecertificeerd en maken de apparaten klaar voor een tweede leven.
- Nederlandse WEEELABEX gecertificeerde verwerkers recyclen de apparaten die niet goed genoeg zijn voor een tweede leven.
3. Een transparante keten
Weet je wat er met jouw afgeschreven apparatuur gebeurt?
Veel afgeschreven ICT-apparatuur van bedrijven belanden in het buitenland en verdwijnen voor een groot deel in grijze afvalstromen. Allemaal Digitaal garandeert dat de apparaten binnen Nederland blijven en stimuleert dat de gedoneerde apparaten na gebruik weer worden ingeleverd.
Kortom: doneer laptops aan Allemaal Digitaal!
Zij doneren laptops
Sana Commerce
“Bij Sana Commerce vinden we gelijkheid belangrijk. We willen ook dat iedereen gelijke kansen krijgt. Het mooie van Allemaal Digitaal vind ik dat mensen die niet toegang tot een laptop hebben, hierdoor wel de mogelijkheid krijgen. Dat is fantastisch!”
Arno Ham, Chief Product Officer, Sana Commerce
Huawei
“Bij Huawei geloven we dat digitaal verbonden zijn een noodzaak is en voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de digitale samenleving en kan profiteren van de kansen die digitalisering biedt. Inclusiviteit staat dan ook al jaren hoog in het vaandel bij Huawei. Zelfs de eenvoudigste activiteit vereist dat een actie online moet worden genomen. Allemaal Digitaal stelt hiervoor ICT-apparatuur beschikbaar.”
Gert-Jan van Eck, COO, Huawei
Ik wil doneren
We waarderen je steun! Alleen samen krijgen we het voor elkaar dat iedereen in Nederland digitaal mee kan doen.
Wat geweldig dat je wilt doneren! Je draagt hiermee bij aan een betere wereld. Vul namens je bedrijf het donatieformulier in. We ontvangen bij voorkeur laptops, tablets en smartphones maar ook desktoppen en monitors (minimaal 10 stuks). Daarnaast zijn we ook hard op zoek naar werkende muizen.
Heb je geen laptops of tablets beschikbaar maar steun je wel onze missie? Dan kun je een financiële donatie doen. Het geld komt ten goede aan maatschappelijke organisaties die niet (volledig) in staat zijn de vergoeding voor de laptops en/of tablets te betalen.
Neem voor meer informatie contact met ons op via [email protected].
Stap 1: doneer laptops of tablets
We accepteren alle donaties vanaf 10 stuks. Het liefst ontvangen we complete devices, maar ook incomplete apparaten zijn in overleg welkom. Meld je donatie hier aan.
Stap 2: wij nemen contact met je op
We nemen contact met je op om de donatie te bespreken. Vervolgens bespreken we onze donatieovereenkomst en plannen we een ophaalmoment in.
Stap 3: de opgeknapte devices geven we door aan maatschappelijke organisaties
Denk aan partners als Stichting Leergeld, Vluchtelingenwerk en het Nationaal Ouderenfonds. Zij betalen ons de opknapkosten terug en stellen de devices op hun beurt beschikbaar aan hun achterban.
Stap 4: een nieuwe eigenaar
De apparaten hebben een nieuwe eigenaar. De nieuwe eigenaar krijgt een full service garantie van twee jaar op de laptop of één jaar op een tablet. Ook zorgen we voor een up-to-date besturingssysteem, instructies en zo nodig een internetverbinding.
Hebben jullie geen oude bedrijfslaptops- of tablets binnen de organisatie? Ook een financiële donatie behoort tot de mogelijkheden! Lees hier meer over het maken van een financiële donatie.
Goed om te weten: Onze professionele opknappers ontdoen de laptops van data met gecertificeerde data wipe software (certificaten kunnen we je op verzoek toesturen). De apparaten worden getest om te bepalen welke devices direct geschikt zijn voor hergebruik. Deze apparaten worden klaargemaakt voor een tweede leven! De andere apparaten hergebruiken we op onderdelen of laten we gecertificeerd recyclen.
Eerst kennismaken?
Denk je er aan om namens je bedrijf laptops of tablets te doneren maar wil je liever eerst telefonisch kennismaken?
Bel Jelisa op 06 – 123 06 130 of stuur een mail om een belafspraak in te plannen.
(maandag t/m donderdag)
Waarom zij laptops doneren
“We moeten de BV Nederland runnen met de menselijke maat, dit project draagt daaraan bij.“
– De Volksbank
“Niet alle jongeren hebben de financiële middelen om zich thuis wegwijs te maken in de technologieën die van scholen worden verwacht. Hopelijk zien nog veel bedrijven in dat ze hun technische apparatuur een waardevol tweede leven kunnen geven en daarmee families kunnen bijstaan.”
– Dept Agency
“We vinden het belangrijk dat iedereen in Nederland digitaal aan de gang kan. Wij maken zelf software voor de zorg en zien het belang van digitale inclusie.”
– Nexus Nederland