Gratis laptops aanvragen voor jouw doelgroep

De Rijksoverheid stelt – via Allemaal Digitaal – gratis laptops beschikbaar voor mensen met een smalle beurs. Waarom? Voor veel mensen in ons land is toegang tot digitale overheidsdiensten geen vanzelfsprekendheid. Zij kunnen hun zaken niet online regelen, simpelweg omdat ze geen geschikt apparaat hebben. Voor hen is deze regeling bedoeld! 

Wanneer kom je in aanmerking?

Je werkt voor een stichting, vereniging of maatschappelijke organisatie.

De doelgroep waarvoor je de laptops aanvraagt, bestaat uit Nederlanders of statushouders van 18 jaar of ouder

Er is ruimte voor begeleiden of doorverwijzen bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden

De doelgroep verkeert in een financieel kwetsbare positie – en kan niet op een andere manier aan een laptop komen 

Hoe werkt het aanvragen?

Het proces bestaat uit 2 stappen.

1. Organisatie aanmelden

Een beoordelingscommissie bepaalt of jouw organisatie in aanmerking komt voor deze gratis regeling. Om voor beoordeling in aanmerking te komen, moet je je organisatie eenmalig bij ons aanmelden. Dit geldt ook als je al eerder een aanvraag bij ons hebt gedaan. Nadat jouw organisatie goedgekeurd is, kun je het aanvraagformulier invullen. Dit is eenmalig. Je hoeft niet voor elke aanvraag opnieuw langs de beoordelingscommissie. 

Klik op de button hieronder om jouw organisatie aan te melden. 

2. Aanvraag indienen

Is jouw organisatie goedgekeurd? Dan kun je het aanvraagformulier invullen.  

Zodra wij jouw aanvraag binnen hebben, gaan wij voor je aan de slag! Je ontvangt de laptops binnen een paar weken. 

Let op: Zodra de eerste organisaties goedgekeurd zijn, verschijnt hier een link naar het aanvraagformulier.

Meld je organisatie aan, dan krijg je als eerste toegang! 

“Toen ik de laptop ontving, voelde ik een mix van blijdschap en opluchting. Ik kon eindelijk mijn cv updaten, praktische zaken regelen en belastingaangifte doen.”

Kosten

De laptops binnen deze regeling worden volledig gratis aangeboden, dankzij een samenwerking tussen Allemaal Digitaal en de Rijksoverheid.

Full-service garantie

Op deze laptops zit een garantie van twee jaar. De garantie geldt niet op de accu.

Vragen over laptops aanvragen

Er is maar één criterium waar ik niet (helemaal) aan voldoe, kan ik me alsnog aanmelden?

Nee. Je moet volledig aan alle criteria voldoen om voor deze regeling in aanmerking te komen. Is dat niet het geval? Kijk dan bij onze betaalde regeling.

Kan ik als particulier een laptop, desktop, tablet of smartphone aanvragen?

Nee. Heb je een laptop nodig en zelf geen geld om deze te kopen? Dan verwijzen we je door naar je gemeente, de welzijnsorganisatie in jouw buurt of het wijkteam. Zij kunnen voor jou een aanvraag indienen of doorverwijzen naar de juiste organisatie.

Bieden jullie ook hulp bij het installeren van de laptop of tablet?

Voor een stap-voor-stap-uitleg over het installeren van je laptop kun je hier kijken.

Kom je er toch niet uit? Neem dan gratis contact op met de DigiHulplijn via het telefoonnummer 0800-1508. Hier zitten elke werkdag van 09.00 – 17.00 uur geduldige medewerkers klaar om je vragen te beantwoorden.

Welke software zit er op de laptop?

Onze laptops zijn voorzien van een Windows 11 licentie. Deze moet je na ontvangst nog even activeren. Hoe je dat doet, lees je terug in het welkomstboekje bij je laptop. Omdat Microsoft Office gekoppeld moet worden aan een account, zit er geen Microsoft Office op je laptop.

Waarom kan ik binnen deze regeling alleen laptops aanvragen?

De hardware die vanuit het Rijk gedoneerd wordt, bestaat vooralsnog alleen uit laptops. Wil je smartphones, tablets of desktops aanvragen? Kijk dan bij onze betaalde regeling.

Waarom zijn deze laptops gratis en anderen niet?

Het Rijk neemt de kosten voor het opknappen van deze apparaten. Bij de andere donaties die wij ontvangen vanuit het bedrijfsleven, is dat niet het geval. Daarom vragen we voor die apparaten een vergoeding voor het opknappen van de laptop, smartphone, tablet of desktop.

Waarom zijn deze laptops alleen voor volwassenen?

Deze regeling is ontstaan vanuit de wens om zoveel mogelijk mensen in Nederland toegang te geven tot digitale overheidsdiensten. Dat is iets wat alleen volwassen Nederlanders en statushouders aangaat. Daarom is deze regeling speciaal voor deze doelgroep in het leven geroepen. Op zoek naar hardware voor een andere doelgroep? Kijk dan bij onze betaalde regeling.

Scroll naar boven