Jouw gebruikte laptop is een ander zijn toekomst

Laptops doneren is een duurzame en maatschappelijke keuze. Doneer en maak het verschil! #allemaaldigitaal

Donatie

Digitale inclusie

Toegang tot een laptop, tablet of smartphone betekent toegang tot school, werk en contacten. Kansen om te ontwikkelen, betrokken te zijn en zelfstandig.


Circulair

Je verlengt de levensduur van je laptops: een groene keuze. Alle niet te repareren laptops recyclen onze partners volgens Nederlandse maatstaven.


Transparant

We garanderen dat je laptop binnen Nederland een tweede leven krijgt. Ook stimuleren we inlevering na gebruik, zodat hij niet in grijze afvalstromen terechtkomt.


“Ik volg extra grammatica- en spellingslessen via YouTube”

Abdul
Laptop donatie in een doos

Hoe werkt laptops doneren?

Donatieformulier

Je vult het donatieformulier in en laat ons weten wat je wilt doneren.

Overeenkomst

We zetten wat zaken zwart op wit zodat je precies weet wat je van ons kunt verwachten.

Pick-up en communicatie

We plannen een ophaalmoment in. Als je wilt, komen we langs voor een foto of video van de overhandiging.

Terugkoppeling

Je krijgt van ons een ontvangstbevestiging, rapportage van alle assets en de datawipe-certificaten. Ook laten we zien wie je laptops, tablets of smartphones heeft gekregen.

Huawei

“Bij Huawei geloven we dat digitaal verbonden zijn een noodzaak is en voor iedereen toegankelijk moet zijn.”

Gert-Jan van Eck – COO

“Allemaal Digitaal sluit perfect aan bij de Sustainable Development Goals van Conclusion.”

Pim van Asch – Sustainable Manager
Sana

“Bij Sana Commerce vinden we gelijkheid belangrijk. We willen dat iedereen gelijke kansen krijgt.”

Arno Ham – Chief Product Officer

Vragen over laptops doneren

Voor wie zamelen jullie laptops in?

Allemaal Digitaal zamelt laptops in voor mensen met een kleine portemonnee. Mensen die digitaal mee willen én moeten doen, maar niet over de juiste middelen beschikken. Denk bijvoorbeeld aan werkzoekenden, kinderen, nieuwkomers of ouderen.

Lees hier een aantal gebruikersverhalen en bekijk in deze video’s wat een laptop of tablet voor Hendrik, Yusuf en Henriëtte betekent.

Waarom gebruikte laptops en tablets?

De vraag naar laptops en tablets is wereldwijd groot. Jaarlijks schaffen bedrijven in Nederland honderdduizenden nieuwe laptops, tablets en smartphones aan. Terwijl de oude vaak nog heel goed werken en nog minstens een paar jaar meegaan.

Door te kiezen voor gebruikte laptops, stimuleren we circulariteit en kunnen we de doorberekende kosten naar de maatschappelijke organisaties laag houden. Zij hoeven alleen de opknapkosten te betalen. Hierdoor maken we laptops, tablets en smartphones ook voor mensen met een kleine portemonnee beschikbaar.

Wat gebeurt er met de data?

We merken dat veel bedrijven de laptops al gewiped bij ons aanleveren. Als dit niet het geval is, zorgen onze opknappers voor een gecertificeerde datawipe (Blancco). Je ontvangt deze certificaten samen met een uitgebreide rapportage van ons.

Kan ik ook smartphones doneren?

Jazeker! We zien een grote behoefte aan refurbished smartphones. Vooral ouderen en statushouders vinden de smartphone een prettige manier om kennis te maken met de digitale wereld.

Ik ben particulier, kan ik ook mijn laptop doneren?

Nee. Toen we begonnen met Allemaal Digitaal kregen we donaties van zowel particulieren als organisaties/bedrijven. We hebben toen geleerd dat het ophalen en verwerken van particuliere donaties een relatief grote tijdsinvestering vraagt ten opzichte van het resultaat.

Dat komt doordat:
– Particulieren vaak oudere (7-10 jaar) laptops hebben. Deze zijn daarom minder vaak geschikt of zijn duurder om op te knappen.
– Onze refurbish-processen zijn ingesteld op het verwerken van 30+ laptops tegelijkertijd. Het verwerken van één laptop kost bijna evenveel tijd als het verwerken van 30+ identieke laptops. Het is daardoor minder efficiënt.
– Het monitoren of er geen data meer op particuliere donaties staat (in verband met privacy), kost vaak meer tijd dan bij bedrijfslaptops. Bijvoorbeeld omdat er nog een wachtwoord op de laptop staat. Bij bedrijfslaptops is vaak al een proces ingeregeld, bijvoorbeeld omdat een IT-collega de laptops al wachtwoordvrij maakt voordat een bedrijf ze doneert.

Wil je als particulier doneren?
Dan kun je kijken bij Laptop Opvang. Kijk op hun website (www.laptopopvang.nl) voor meer informatie en waar je laptop aan moet voldoen.
Ook de Cyberbank in Amsterdam accepteert particuliere donaties. Voor meer informatie kun je ook op hun website (www.decyberbank.nl) kijken.

Wie betaalt de kosten?

De opgeknapte laptops, tablets en smartphones geven we door aan maatschappelijke organisaties, zoals Stichting Leergeld, Vluchtelingenwerk, de Regenboog Groep en tientallen kleine lokale maatschappelijke organisaties. Zij betalen ons de opknapkosten terug. En ze schenken de laptops, tablets en smartphones aan mensen die ze heel hard nodig hebben, maar ze zelf niet kunnen betalen.

Allemaal Digitaal heeft geen winstoogmerk. Daarom kunnen we de kosten laag houden.

Wat gebeurt er met de laptops die niet gerepareerd kunnen worden leven?

Nederlandse WEELABEX-gecertificeerde verwerkers recyclen deze laptops.

Hoe werkt doneren aan een ANBI?

Het doneren van laptops, tablets, smartphones en desktops valt bij je belastingaangifte onder een gift in goederen. Soms kun je een gift in goederen aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Overleg met een accountant aan welke voorwaarden je moet voldoen, zodat je je gift kan aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

Als je Allemaal Digitaal met een geldbedrag wilt steunen, kan dat met een gewone gift of een periodieke gift. Overleg met een accountant aan welke voorwaarden je moet voldoen, zodat je je gift kan aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Of kijk op de website van de Belastingdienst.

Hoe kan ik de laptops het beste verpakken voor transport?

Het is belangrijk om de laptops voor donatie goed te verpakken, zodat ze niet kapot gaan. Hier lees je hoe je dit in vijf stappen het beste kunt doen.

Liever een financiële donatie doen?

Heb je op dit moment geen laptops om aan te bieden, maar wil je ons doel wel graag steunen? Je kunt ons dan helpen met een financiële donatie. Neem contact op via: [email protected].


Scroll naar boven