Een laptop is geen luxe, het is een noodzaak!
In onze digitale samenleving kan het ontbreken van een digitaal apparaat iemand vastzetten in een vicieuze cirkel van armoede en uitsluiting. Toch gaan 420.000 kinderen en jongeren in ons land naar school zonder eigen laptop.
Wij verkleinen de digitale kloof door mensen met een laag inkomen toegang te geven tot een laptop, smartphone, tablet of desktop. Help je ons?

Kansengelijkheid
Toegang tot een digitaal apparaat betekent toegang tot school, werk en contacten. Kansen om te ontwikkelen, betrokken en zelfstandig te zijn.
Circulair
De levensduur van apparaten wordt verlengd: een groene keuze. Niet te repareren laptops, smartphones, tablets of desktops worden volgens Nederlandse maatstaven gerecycled.
Transparant
Je weet precies wat er na jouw donatie met de apparaten gebeurt en waar ze een tweede leven krijgen!

“Digitaal meedoen is voor deze jongeren van onschatbare waarde.”
Henriëtte, begeleidster van jongeren met een beperking

Hoe werkt het doneren?
Donatieformulier
Je vult het donatieformulier in en laat ons weten wat je wilt doneren.
Overeenkomst
We zetten wat zaken zwart op wit zodat je precies weet wat je van ons kunt verwachten.
Pick-up en communicatie
We plannen een ophaalmoment in. Als je wilt, komen we langs voor een foto of video van de overhandiging.
Terugkoppeling
Je krijgt van ons een ontvangstbevestiging, rapportage van alle assets en de datawipe-certificaten. Ook laten we zien wie je apparaten heeft gekregen.

“Wij geloven dat digitaal verbonden zijn een noodzaak is en voor iedereen toegankelijk moet zijn.”
Gert-Jan van Eck – Huawei

“Allemaal Digitaal sluit perfect aan bij de Sustainable Development Goals van Conclusion.”
Pim van Asch – Conclusion

“Wij vinden het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot IT-onderwijs en kan participeren in de samenleving.”
Rob Bravenboer – Kyndryl

Sustainable Development Goals
Met een donatie aan Allemaal Digitaal draag je als bedrijf bij aan meerdere Sustainable Development Goals (SDG’s).
Onze donateurs
Liever een financiële donatie doen?
Heb je op dit moment geen apparaten om aan te bieden, maar wil je ons doel wel graag steunen? Je kunt ons dan helpen met een financiële donatie. Neem contact op via: [email protected].

“Als student heb je echt een laptop nodig om mee te kunnen doen.”
Yusuf
Vragen over doneren
Allemaal Digitaal zamelt apparaten in voor mensen met een kleine portemonnee. Mensen die digitaal mee willen én moeten doen, maar niet over de juiste middelen beschikken. Denk bijvoorbeeld aan werkzoekenden, kinderen, nieuwkomers of ouderen.
Lees hier een aantal gebruikersverhalen en bekijk in deze video’s wat een laptop of tablet voor Hendrik, Yusuf en Henriëtte betekent.
De vraag naar laptops, desktops, tablets en smartphones is wereldwijd groot. Jaarlijks schaffen bedrijven in Nederland honderdduizenden nieuwe apparaten aan. Terwijl de oude vaak nog heel goed werken en nog minstens een paar jaar meegaan.
Door te kiezen voor gebruikte apparaten, stimuleren we circulariteit en kunnen we de doorberekende kosten naar de maatschappelijke organisaties laag houden. Zij hoeven alleen de opknapkosten te betalen. Hierdoor maken we laptops, desktops, tablets en smartphones ook voor mensen met een kleine portemonnee beschikbaar.
We merken dat veel bedrijven de laptops al gewiped bij ons aanleveren. Als dit niet het geval is, zorgen onze opknappers voor een gecertificeerde datawipe (Blancco). Je ontvangt deze certificaten samen met een uitgebreide rapportage van ons.
Jazeker! We zien een grote behoefte aan refurbished smartphones. Vooral ouderen en statushouders vinden de smartphone een prettige manier om kennis te maken met de digitale wereld.
Nee. Toen we begonnen met Allemaal Digitaal kregen we donaties van zowel particulieren als organisaties/bedrijven. We hebben toen geleerd dat het ophalen en verwerken van particuliere donaties een relatief grote tijdsinvestering vraagt ten opzichte van het resultaat.
Dat komt doordat:
– Particulieren vaak oudere (7-10 jaar) laptops hebben. Deze zijn daarom minder vaak geschikt of zijn duurder om op te knappen.
– Onze refurbish-processen zijn ingesteld op het verwerken van 30+ laptops tegelijkertijd. Het verwerken van één laptop kost bijna evenveel tijd als het verwerken van 30+ identieke laptops. Het is daardoor minder efficiënt.
– Het monitoren of er geen data meer op particuliere donaties staat (in verband met privacy), kost vaak meer tijd dan bij bedrijfslaptops. Bijvoorbeeld omdat er nog een wachtwoord op de laptop staat. Bij bedrijfslaptops is vaak al een proces ingeregeld, bijvoorbeeld omdat een IT-collega de laptops al wachtwoordvrij maakt voordat een bedrijf ze doneert.
Wil je als particulier doneren?
Dan kun je kijken bij Laptop Opvang. Kijk op hun website (www.laptopopvang.nl) voor meer informatie en waar je laptop aan moet voldoen.
Ook de Cyberbank in Amsterdam accepteert particuliere donaties. Voor meer informatie kun je ook op hun website (www.decyberbank.nl) kijken.
De opgeknapte laptops, desktops, tablets en smartphones geven we door aan maatschappelijke organisaties, zoals Stichting Leergeld, Vluchtelingenwerk, de Regenboog Groep en tientallen kleine lokale maatschappelijke organisaties. Zij betalen ons de opknapkosten terug. En ze schenken de apparaten aan mensen die ze heel hard nodig hebben, maar ze zelf niet kunnen betalen.
Allemaal Digitaal heeft geen winstoogmerk. Daarom kunnen we de kosten laag houden.
Nederlandse WEELABEX-gecertificeerde verwerkers recyclen deze laptops.
Het doneren van laptops, tablets, smartphones en desktops valt bij je belastingaangifte onder een gift in goederen. Soms kun je een gift in goederen aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Overleg met een accountant aan welke voorwaarden je moet voldoen, zodat je je gift kan aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting.
Als je Allemaal Digitaal met een geldbedrag wilt steunen, kan dat met een gewone gift of een periodieke gift. Overleg met een accountant aan welke voorwaarden je moet voldoen, zodat je je gift kan aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Of kijk op de website van de Belastingdienst.
Het is belangrijk om de apparaten voor donatie goed te verpakken, zodat ze niet kapot gaan. Hier lees je hoe je dit in vijf stappen het beste kunt doen.