Orange Business Services, donateur in het zonnetje!

Allemaal Digitaal kan niet zonder de steun van donateurs. Waarom doneren zij, wat vinden ze belangrijk aan digitale inclusie en waar zien ze nog kansen? We vroegen het Frank Baggermans, managing director van Orange Business Services. Zij leveren communicatie- en digitale oplossingen voor grote multinationals.  

Waarom heeft Orange Business Services gekozen voor Allemaal Digitaal?

“Ik werd op jullie initiatief geattendeerd en heb toen gekeken in hoeverre het past in onze MVO-doelstellingen. Vanuit Orange Business Services als groep hebben we een belangrijke MVO-strategie en daar hebben we voor Nederland een vertaalslag van gemaakt. In hoofdlijnen betekent het dat we een drietal focusgebieden hebben op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

  • Going Green. Dat heeft te maken met duurzaamheid, co2-reductie, zero waste en circulariteit. Dus hoe kunnen onze digitale diensten bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen van onze klanten.
  • Doing Good. Waarbij we vooral kijken naar ‘teruggeven aan de samenleving’ door onbaatzuchtig bij te dragen aan initiatieven die sociale en economische ontwikkeling, gezondheid, onderwijs en gelijkheidsprogramma’s ondersteunen.
  • Embracing People. We kijken naar de digitale inclusie van de gemeenschap, maar ook naar bijvoorbeeld gendergelijkheid. Toen Allemaal Digitaal voorbijkwam dacht ik: ‘Hoe kunnen we bijdragen aan de gemeenschap?’. In dit geval door het beschikbaar stellen van laptops en dat past perfect in onze MVO-strategie. Dat is de reden waarom we zijn ingestapt.”
V.l.n.r. Paul Meijer (Orange), Jelisa Davids (Allemaal Digitaal) en Frank Baggermans (Orange).

Waarom is het voor OBS belangrijk dat iedereen in Nederland digitaal mee kan doen?

”Het is ongelofelijk hoe snel digitalisering gaat. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het laatste rapport van McKinsey. Hierin wordt aangegeven dat de afgelopen anderhalf jaar, mede door de pandemie, digitalisering 7 jaar vooruit is gegaan. Je ziet gewoon dat het zo onwijs snel gaat dat het moeilijk is voor bedrijven en individuen om mee te komen. Wij helpen andere bedrijven daarin, maar voor ons is het belangrijk om iedereen hierin mee te laten doen. Anders ontstaat er voor veel mensen een achterstand in de gevaren en uitdagingen die digitalisering met zich meebrengt.

Kijk bijvoorbeeld naar cybersecurity. Ik denk dat iedereen in staat zou moeten zijn om niet alleen een laptop of tablet te ontvangen maar daarnaast ook geholpen wordt in wat die digitale verandering eigenlijk voor hun betekent. De vaardigheden onderkennen en leren, en de risico’s zien. En daarom doen we onder andere hieraan mee.”

Welke kansen ziet Orange Business Services voor Allemaal Digitaal?

“Ik denk dat er legio kansen zijn op verschillende gebieden. Het doneren van laptops en tablets is één. Dat zorgt ervoor dat kwetsbare mensen de mogelijkheid krijgen om met digitale toepassingen te werken.

Maar ik denk dat er nog meer kansen liggen om bewustwording te creëren. Het trainen van mensen zodat zij begrijpen wat het hebben van een device betekent. Een laptop of een device hebben is één, maar daarna moet men het ook toepassen. Er zijn verschillende mogelijkheden om mensen daarin te ondersteunen. Niet alleen vanuit Allemaal Digitaal maar ook organisaties zoals wij, die wellicht ook onze kennis ter beschikking kunnen stellen om bijvoorbeeld een helpdesk te zijn voor mensen die vragen hebben over digitale toepassingen. Wij hebben veel expertise in onze organisatie.

Daarnaast staat maatschappelijk verantwoord ondernemen tegenwoordig op de agenda van elk bedrijf. Gelukkig is dat zo. Bedrijven denken groener, we zien de impact van het klimaat, we willen een betere wereld creëren, we willen gelijkheid creëren. Naar mijn mening kun je daar als bedrijf een heel belangrijke rol in spelen, zeker met organisaties als Allemaal Digitaal. Zorg dat je het niet alleen als marketing term gebruikt maar er zelf ook écht iets aan doet. Naar mijn idee speelt dit niet enkel binnen Orange Business Services maar in veel boardrooms. Bij andere bedrijven zijn er  individuen, leiders, managers en stakeholders  die willen bijdragen aan een betere gemeenschap. Daar liggen grote kansen voor Allemaal Digitaal. Om meer bedrijven aan te laten sluiten bij jullie initiatief.”

Laptops doneren?

Steun jij, net zoals Orange Business Services, onze missie om iedereen in Nederland toegang te geven tot de digitale wereld? Zet ons binnen jouw bedrijf op de kaart!

Scroll naar boven