Pocketboekje digitale drempels

Pocketboekje Allemaal Digitaal

Vandaag de dag heeft 17 procent van de Nederlanders nog steeds geen toegang tot een laptop of tablet. (Bron: CBS) We zijn op zoek gegaan naar deze mensen en met hen in gesprek gegaan. Deze échte verhalen hebben we gebundeld in het pocketboekje ‘De digitale drempels van inclusie’. Het biedt de mogelijkheid om te lezen wat digitale inclusie doet en dus ook uitsluiting met een mens kan doen.

De digitale drempels van inclusie

De rode draad klinkt in alle verhalen door: het is een grote opgave om iedereen mee te laten doen in onze sterk gedigitaliseerde samenleving. Eén waar de overheid, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties elkaar moeten opzoeken en versterken. Allemaal Digitaal en de DigiHulplijn zijn voorbeelden van hoe partijen gezamenlijk de krachten hebben gebundeld.

Digitale vaardigheden

Naast bezit, gaat het ook om vaardigheden. Rond de 2,5 miljoen Nederlanders vinden het moeilijk om te werken met digitale apparaten, zoals een computer, smartphone of tablet (Bron: Digitale Overheid). Deze mensen kunnen gratis de DigiHulplijn bellen met het telefoonnummer 0800-1508. Vriendelijke hulpverleners zitten klaar om de vragen te beantwoorden. Met name ouderen zijn gebaat bij deze extra ondersteuning.

Meer dan alleen een apparaat

Hoe trots we ook zijn op de projecten, er is nog veel meer om ervoor te zorgen dat mensen in kwetsbare posities niet nog verder achterop raken. Vanuit de regering is er beleid en middelen nodig om dit te voorkomen. Alleen samen zorgen we ervoor dat iedereen digitaal mee kan doen.

Scroll naar boven