Sana Commerce, donateur in het zonnetje!

We hebben er een nieuwe donateur bij! Sana Commerce is een Rotterdams bedrijf dat e-commerce software maakt voor de business to business branche. Inmiddels hebben ze kantoren in New York, München, Dubai en Sydney. Arno Ham is Chief Product Officer bij Sana en kwam met het idee om hun afgeschreven laptops aan ons te doneren. Een hele goede keuze vinden wij! We vroegen Arno hoe hij ons heeft gevonden en op welke manier deze donatie bijdraagt aan de doelen van Sana Commerce.

Hoe heb je Allemaal Digitaal gevonden?

“We hebben vorig jaar een soortgelijke actie gedaan via een andere instantie. Toen we dit jaar weer laptops over hadden, had ik al van Allemaal Digitaal gehoord en jullie op LinkedIn voorbij zien komen. Vervolgens heb ik contact gezocht via de website. Toen is het allemaal in gang gezet.”

Op welke manier draagt deze donatie bij aan jullie bedrijfsdoelen?

“We vinden bij Sana een paar dingen belangrijk. Eén van die dingen is gelijkheid. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of waar je in gelooft, bij ons is iedereen gelijk. We willen ook dat iedereen gelijke kansen krijgt. Het mooie van Allemaal Digitaal vind ik dat mensen die niet toegang tot een laptop hebben, hierdoor wel de mogelijkheid krijgen. Dat is fantastisch!

Daarnaast sluit onze donatie mooi aan op andere CSR-projecten die we steunen waarbij er altijd een link is met onderwijs. Kansengelijkheid met name op onderwijs vinden we heel erg belangrijk. Momenteel hebben we bijvoorbeeld een december inzamelingsactie waarbij we geld inzamelen om een klaslokaal in Sri Lanka, Oekraïne of Latijns-Amerika te digitaliseren.”

Sana Commerce doneert laptops aan Allemaal Digitaal
V.l.n.r.  Rafael Ramos (Sana Commerce), Jelisa Davids (Allemaal Digitaal) en Arno Ham (Sana Commerce)

Welke kansen zien jullie nog voor Allemaal Digitaal?

“Allemaal Digitaal zamelt nu laptops in maar Sana Commerce heeft bijvoorbeeld ook telefoons die na 2 jaar vervangen worden. Veel van die telefoons zijn best nog wel goed! Dus je kan verder uitbreiden. En daarnaast, is het apparaat geven één en de kennis is natuurlijk twee. Dat is ook wat we bij initiatieven in andere landen doen. We sponsoren niet alleen de apparatuur, maar we geven ze ook een jaar lang digitale vaardigheden. Onze mensen vinden dat ook leuk om te doen. Bij Sana Commerce hebben allemaal slimme mensen hier die daarin iets zouden kunnen betekenen.”

Allemaal Digitaal werkt uitsluitend samen met maatschappelijke organisaties die, indien nodig, ondersteuning en begeleiding bieden in het aanleren en ontwikkelen van digitale vaardigheden. Vrijwilligers bij deze organisaties hebben al een vertrouwensband opgebouwd met de gebruiker, waardoor zij zich veilig en vrij voelen om vragen te stellen en aan te geven wanneer ze iets niet begrijpen.

Laptops doneren?

Steun jij, net zoals Sana Commerce, onze missie om iedereen in Nederland toegang te geven tot de digitale wereld? Zet ons binnen jouw bedrijf op de kaart!

Scroll naar boven