De spelregels

We gaan ons keihard inzetten om zo veel mogelijk laptops en tablets zo snel mogelijk te bezorgen bij de mensen die ze het hardst nodig hebben. We vinden het belangrijk dat we dat doen op een manier die voor iedereen duidelijk is, zonder het heel ingewikkeld te maken.

Daarom hebben we voor iedereen een aantal spelregels opgesteld: voor de donateurs, de ontvangers en de bedrijven die meedoen als vrijwillige opknappers. Lees hieronder de spelregels die voor jou van toepassing zijn.

Hoe werkt het?

Spelregels voor donateurs van laptops en tablets:

 1. We zijn super blij met je donatie!
 2. Je zoekt in jouw organisatie naar ongebruikte, werkende, laptops en tablets die jullie eigendom zijn. Je hoeft echter niet alles stuk voor stuk te testen.
 3. De voedingskabels moeten worden meegeleverd. Als dit niet lukt, geeft het aan bij het aanmeldformulier bij ‘overige opmerkingen’.
 4. Je zorgt dat de tablets losgekoppeld zijn van BIOS-wachtwoorden en Cloud-ID’s, zoals Apple ID’s of ‘find-my-device’-achtige services.
 5. Je hoeft geen stickers met logo’s van je organisatie of id-tags te verwijderen. Dat doen onze opknappers.
 6. Je brengt je devices naar een inleverpunt dat NLdigital je doorgeeft.
 7. Door als organisatie in te schrijven als device-donateur gaan jullie akkoord dat jullie afstand doen van (eigendom op) de devices die jullie als organisatie doneren.
 8. Je beseft dat niet alle devices geschikt zijn om in te zetten voor dit project. In dat geval zullen ze gecertificeerd gerecycled worden.
 9. Je zorgt dat jouw team alle hygiënische aanbevelingen van het RIVM hoog in acht neemt. Je draagt hiervoor zelf de verantwoordelijkheid.

Spelregels voor kids/ouders/voogd

 1. Gefeliciteerd met je nieuwe laptop of tablet. Dit apparaat is nu jouw eigendom. Je hoeft hem niet terug te geven. Uitzondering: als je je laptop of tablet van de LINDA Foundation hebt gekregen, dan heb je deze in bruikleen. We hopen dat je er veel nut en plezier van hebt!
 2. Dit apparaat is bedoeld als noodoplossing voor het volgen van online onderwijs. Het betreft een werkend apparaat met een actueel besturingssysteem. Wel kunnen er krassen of kleine beschadigingen van eerdere gebruikers opzitten.
 3. De organisaties hebben hun best gedaan om jou een werkend apparaat te geven. Omdat het gebruikte apparaten zijn, kan het onverhoopt gebeuren dat het apparaat niet meer (goed) werkt. Het apparaat wordt verstrekt zonder enige garantie dat deze blijft werken.
  (Laptops die niet meer te repareren zijn kun je voor goede recycling inleveren bij de milieustraat of een Wecycle inleverpunt, die je hier kunt opzoeken: Wecycle.nl/zoeker).
 4. Mocht het apparaat in de periode voor de zomervakantie van 2020 stuk gaan, neem dan contact op met de school. Dan gaat de organisatie #allemaaldigitaal kijken of er een ander apparaat is. Of er een is, kan niet met zekerheid worden gezegd omdat de organisatie afhankelijk is van donaties.
 5. Dan nog één ding: de sticker met het logo van Allemaal Digitaal mag niet van het apparaat worden verwijderd (omdat daar een link naar deze spelregels op staat).

Spelregels voor andere gebruikers

 1. Gefeliciteerd met je nieuwe laptop of tablet. Dit apparaat is nu jouw eigendom. Je hoeft hem niet terug te geven. Uitzondering: als je je laptop of tablet van de LINDA Foundation hebt gekregen, dan heb je deze in bruikleen. We hopen dat je er veel nut en plezier van hebt!
 2. De organisaties hebben hun best gedaan om jou een werkend apparaat te geven met een actueel besturingssysteem. Omdat het gebruikte apparaten zijn, kan het zijn dat er kleine krassen of beschadigingen op zitten van eerdere gebruiker. Het kan ook onverhoopt gebeuren dat het apparaat niet meer (goed) werkt. Het apparaat wordt verstrekt zonder enige garantie dat deze blijft werken.
 3. Mocht het apparaat in de periode voor de zomervakantie van 2020 stuk gaan, neem dan contact op met de organisatie die jou deze laptop heeft overhandigd. Dan gaat de organisatie #allemaaldigitaal kijken of er een ander apparaat is. Of er een is, kan niet met zekerheid worden gezegd omdat de organisatie afhankelijk is van donaties.
 4. Dan nog één ding: de sticker met het logo van Allemaal Digitaal mag niet van het apparaat worden verwijderd (omdat daar een link naar deze spelregels staan).

Spelregels voor schoolbesturen:

 1. Je zorgt er zelf voor dat alle in het kader van #allemaaldigitaal verkregen devices (latops en tablets) worden voorzien van de benodigde software, zodat de ontvangende kinderen in staat zijn online onderwijs te volgen.
 2. Je zorgt dat de devices worden verstrekt aan kinderen die ze het hardst nodig hebben.
 3. Je zorgt dat kinderen en hun ouders/voogd bij jullie terecht kunnen voor vragen over hoe ze online onderwijs kunnen volgen met behulp van hun device.
 4. Mocht het apparaat in de periode voor de zomervakantie van 2020 stuk gaan, neem dan contact op met de organisatie. Dan gaat #allemaaldigitaal kijken of er een ander apparaat is. Of er een is, kan niet met zekerheid worden gezegd omdat de organisatie afhankelijk is van donaties.
 5. Je wijst de ontvangende kinderen en hun ouders/voogd op de spelregels zoals te vinden op deze pagina.
 6. Je zorgt dat jouw team alle hygiënische aanbevelingen van het RIVM hoog in acht neemt. Je draagt hiervoor zelf de verantwoordelijkheid.

Spelregels voor ICT-dienstverleners die helpen ‘opknappen’:

 1. We zijn super blij dat jullie mee willen doen en willen helpen zo veel mogelijk devices op te knappen en af te leveren!
 2. Jullie zijn de inleverpunten waar de gedoneerde devices terecht komen.
 3. Jullie zijn de uitleverpunten waar de deelnemende hulpvragers hun devices kunnen ophalen.
 4. Jullie selecteren van de devices alleen de werkende en niet zwaarbeschadigde laptops en tablets met voedingskabels (compleet).
 5. Jullie zorgen dat de devices worden ontdaan van alle data die zich daarop bevindt en verstrekken aan de inleverende organisaties een certificaat daarvan.
 6. Jullie ontdoen alle laptops van eventuele donateur-specifieke kenmerken zoals stickers met logo’s of id-tags.
 7. Jullie zorgen dat op elk device een actueel besturingssysteem wordt geïnstalleerd.
 8. De devices die niet geschikt zijn om in te zetten voor dit project, worden gecertificeerd gerecycled.
 9. Jullie zorgen dat op elk device een sticker wordt geplakt zoals verstrekt door NLdigital (met het logo van #allemaaldigitaal en de url naar de webpagina van #allemaaldigitaal met de spelregels).
 10. Jullie zorgen dat je alle hygiënische aanbevelingen van het RIVM hoog in acht neemt. Jullie dragen hiervoor zelf de verantwoordelijkheid.