De spelregels

Ook in 2021 zetten wij ons in om zoveel mogelijk laptops en tablets te bezorgen bij de mensen die ze het hardst nodig hebben. We vinden het belangrijk dat we dat doen op een manier die voor iedereen duidelijk is, zonder het heel ingewikkeld te maken.

Daarom hebben we voor iedereen een aantal spelregels opgesteld: voor de donateurs, de ontvangers en de bedrijven die meedoen als vrijwillige opknappers. Lees hieronder de spelregels die voor jou van toepassing zijn.

Hoe werkt het?

Spelregels voor donateurs van laptops en tablets:

 1. We zijn super blij met je donatie!

 2. Je zoekt in jouw organisatie naar ongebruikte, werkende, laptops en tablets die jullie eigendom zijn. Je hoeft echter niet alles stuk voor stuk te testen. We ontvangen graag laptops met minimaal i5 gen 3 processor (of hoger). Minimaal 4 GB werkgeheugen, en minimaal 180 GB opslaggeheugen of meer.

  3.  De voedingskabels (adapters) moeten worden meegeleverd. Als dit niet lukt, geeft het aan bij het aanmeldformulier bij ‘aanvullende opmerkingen’.

  4.  Je zorgt dat de laptops en tablets losgekoppeld zijn van BIOS-wachtwoorden en Cloud-ID’s, zoals Apple ID’s of ‘find-my-device’-achtige services.

  5.  Je hoeft geen stickers met logo’s van je organisatie of id-tags te verwijderen. Dat doen onze opknappers.

  6.  Donaties tot en met 10 stuks vragen we om zelf langs te brengen of op te sturen. Donaties vanaf 10 stuks kunnen indien gewenst worden opgehaald.

  7.  Door als organisatie in te schrijven als device-donateur gaan jullie akkoord dat jullie afstand doen van (eigendom op) de devices die jullie als organisatie doneren.

  8.  Je beseft dat niet alle devices geschikt zijn om in te zetten voor dit project. In dat geval zullen ze gecertificeerd gerecycled worden.

  9.  Je zorgt dat jouw team alle hygiënische aanbevelingen van het RIVM hoog in acht neemt. Je draagt hiervoor zelf de verantwoordelijkheid.

  10. We willen graag een langdurige relatie met Donateurs opbouwen en maken graag een afspraak om een continue samenwerking in te richten. We hebben daarvoor een Raam-Donatie overeenkomst.

Spelregels voor gebruikers (ontvangen laptop in 2021)

 1. Gefeliciteerd met je nieuwe laptop of tablet. Dit apparaat is nu jouw eigendom. Je hoeft hem niet aan ons terug te geven. Uitzondering: als je je laptop of tablet van de LINDA Foundation hebt gekregen, dan heb je deze in bruikleen. Daarnaast staan alle organisaties vrij om een gebruikerscontract op te stellen. Informeer bij jouw contactpersoon welke regeling op jou van toepassing is.

  2.  Dit is een werkend apparaat met een actueel besturingssysteem. Wel kunnen er krassen of kleine beschadigingen van eerdere gebruikers opzitten.

  3.  Op jouw apparaat zit een servicegarantie. Voor laptops is deze 2 jaar en voor tablets 1 jaar.

  4.  Mocht het apparaat in de garantieperiode stuk gaan, neem dan contact met ons op. We zorgen ervoor dat het apparaat wordt gemaakt, of voor een vervangend apparaat.

  5.  Wanneer je apparaat na deze periode kapot gaat of wanneer je het apparaat niet meer wilt hebben, vragen we je om het apparaat naar ons terug te sturen. Wij zorgen er voor dat de data op een verantwoorde manier wordt vernietigd en dat het apparaat wordt gerecycled.

Spelregels voor gebruikers (ontvangen laptop in 2020)

 1. Gefeliciteerd met je nieuwe laptop of tablet. Dit apparaat is nu jouw eigendom. Je hoeft hem niet terug te geven. Uitzondering: als je je laptop of tablet van de LINDA Foundation hebt gekregen, dan heb je deze in bruikleen. We hopen dat je er veel nut en plezier van hebt!
 2. Dit apparaat is bedoeld als noodoplossing voor het volgen van online onderwijs. Het betreft een werkend apparaat met een actueel besturingssysteem. Wel kunnen er krassen of kleine beschadigingen van eerdere gebruikers opzitten.
 3. De organisaties hebben hun best gedaan om jou een werkend apparaat te geven. Omdat het gebruikte apparaten zijn, kan het onverhoopt gebeuren dat het apparaat niet meer (goed) werkt. Het apparaat wordt verstrekt zonder enige garantie dat deze blijft werken. (Laptops die niet meer te repareren zijn kun je voor goede recycling inleveren bij de milieustraat of een Wecycle inleverpunt, die je hier kunt opzoeken: Wecycle.nl/zoeker).
 4. Dan nog één ding: de sticker met het logo van Allemaal Digitaal mag niet van het apparaat worden verwijderd (omdat daar een link naar deze spelregels op staat).

Spelregels voor schoolbesturen

 1. Je zorgt er zelf voor dat alle in het kader van #allemaaldigitaal verkregen devices (latops en tablets) worden voorzien van de benodigde software, zodat de ontvangende kinderen in staat zijn online onderwijs te volgen.

 2. Je zorgt dat de devices worden verstrekt aan kinderen die ze het hardst nodig hebben.

 3. Je zorgt dat kinderen en hun ouders/voogd bij jullie terecht kunnen voor vragen over hoe ze online onderwijs kunnen volgen met behulp van hun device.

 4. Je wijst de ontvangende kinderen en hun ouders/voogd op de spelregels zoals te vinden op deze pagina.

 5. Je zorgt dat jouw team alle hygiënische aanbevelingen van het RIVM hoog in acht neemt. Je draagt hiervoor zelf de verantwoordelijkheid.

 6. Sinds 2021 leveren we binnen het donatieprogramma niet meer aan Schoolbesturen, maar alleen nog via hulporganisaties/toeleiders. Ben je als school geïnteresseerd in refurbished apparatuur: laat het ons weten, mogelijk kunnen wij vanuit het (semi-) commerciele circuit iets betekenen.

Spelregels voor ICT-dienstverleners die helpen ‘opknappen’:

 1. We zijn super blij dat jullie mee willen doen en willen helpen zo veel mogelijk devices op te knappen en af te leveren!

 2. Sinds 2021 zijn we de werkafspraken met ICT-dienstverleners iets anders aan het inrichten. Neem met ons contact op om deze te bespreken en vast te leggen in een overeenkomst

 3. Halen, brengen of verzenden de apparaten naar donateurs en toeleiders, wordt centraal gecoordineerd, en te verwerken apparatuur wordt toegewezen aan geselecteerde verwerkers.

 4. We willen de kwaliteit en werkwijze meer gaan standaardiseren met geselecteerde verwerkers. Dit leggen we vast in een verwerkingsovereenkomst.
 5. Geselecteerde verwerkers:

  – zorgen dat de devices worden ontdaan van alle data die zich daarop bevindt en verstrekken, indien gewenst, aan de inleverende organisaties een certificaat daarvan.

  – ontdoen alle laptops van eventuele donateur-specifieke kenmerken zoals stickers met logo’s of id-tags.

  – zorgen dat op elk device een actueel besturingssysteem wordt geïnstalleerd.

  6.  Allemaal Digitaal coördineert (samen met verwerkers) een adequate recycling van devices die niet geschikt zijn om in te zetten voor dit project. Deze worden gecertificeerd gerecycled.