Desktop PC’s en laptops aanvragen

Om gedoneerde laptops en desktops bij de juiste mensen te krijgen, werken we samen met landelijke en lokale stichtingen en organisaties. Zij kunnen bij ons laptops tegen een kleine vergoeding aanvragen. Wil je een laptop voor jezelf aanvragen? Dan verwijzen we je vriendelijk door naar het wijkteam of een hulporganisatie bij jou in de buurt.

Bije ontvanger

Voor organisaties

Wij werken uitsluitend samen met maatschappelijke organisaties. Zij weten het beste wie een laptop of desktop nodig heeft.


Lage kosten

We hebben geen winstoogmerk. Daarom kunnen we de kosten laag houden. Een laptop kost tussen de 100 en 150 euro (incl. BTW)


Garantie

Op al onze laptops en desktop PC’s zit 2 jaar garantie (niet op de accu). Op tablets en smartphones krijg je 1 jaar garantie.


“De laptops worden gebruikt voor de ouderen, om hen onafhankelijk te maken.”

Radj – Stichting Asha

Iets voor jou?

Non-profit

Jouw organisatie is een non-profitorganisatie. Je hebt geen budget om laptops te kopen voor een commerciele prijs.

Een goed netwerk

Je hebt als hulporganisatie een netwerk van mensen die een laptop of desktop nodig hebben.

Hulp behoefte in kaart

Je bekijkt met deze mensen wat voor type laptops of desktop het beste bij ze past. Daarnaast bespreek je welke begeleiding er nodig is.

Internetaansluiting

Je weet of iemand thuis een vaste internetaansluiting heeft. Zodat men het apparaat thuis kan gebruiken om op internet te gaan.

Financiële bijdrage

Je bent in staat om als organisatie of via een fonds de laptops of desktop PC’s tegen een lage vergoeding te kopen.

Structurele samenwerking

Je wilt structureel samenwerken zodat we de noodzaak én impact van digitale toegang samen kunnen meten.

Hoe werkt laptops aanvragen?

Aanvraagformulier

Je vult het aanvraagformulier op onze website in.

Overeenkomst

We tekenen een samenwerkingsovereenkomst zodat je precies weet wat je van ons kunt verwachten.

Kennismaking en toekenning laptops

We maken digitaal of telefonisch kennis en bespreken je aanvraag.

Bezorging en factuur

We versturen de laptops of desktops. Als je ze hebt ontvangen, krijg je de factuur.

Terugkoppeling

Onze donateurs horen heel graag waar hun gedoneerde laptops terechtkomen. Daarom vragen we je om een foto, video of quote te delen.

Kosten

Allemaal Digitaal heeft geen winstoogmerk. We vragen alleen een bijdrage waarmee wij het refurbish-proces betalen. Een laptop of desktop kost €120 – €150 (incl. BTW). Een tablet of smartphone kost €60 – €80 (incl. BTW). Bij dit bedrag zit de verzending inbegrepen.

Een groot scherm erbij om thuis op te werken? Bestel deze erbij voor € 37!

Full-service garantie

Bij aankoop van een laptop of desktop krijg je een garantie van twee jaar. Voor een tablet of smartphone geldt een garantie van één jaar. De garantie geldt niet op de accu bij een laptop, tablet of smartphone.

Hulp nodig bij fondsenwerving?

De Laptopdesk van Stichting Boschuysen

Voor jongeren tot en met 30 jaar werken we samen met de Laptopdesk van Stichting Boschuysen. Je dient zelf een vraag voor financiering bij hen in. Als ze deze goedkeuren, sturen ze je door naar Allemaal Digitaal of een andere partner.

Andere fondsen benaderen

Komt jouw organisatie niet in aanmerking voor financiering via Stichting Boschuysen? We hebben een document opgesteld dat je helpt bij het aanvragen van financiële middelen bij andere fondsen. De tekst kun je aanpassen naar je eigen situatie.

Vragen over laptops aanvragen

Hoe kan ik als maatschappelijke organisatie laptops, desktop PC’s, tablets of smartphones aanvragen?

Door ons aanvraagformulier in te vullen of een bericht te sturen naar [email protected]. Wij laten je dan weten of er op het moment laptops of desktops beschikbaar zijn.

We vragen een bijdrage waarmee wij het opknapproces betalen. Wij hebben geen winstoogmerk waardoor we de prijs laag houden.

Kan ik als particulier een laptop, desktop, tablet of smartphone aanvragen?

Nee. Heb je een laptop nodig en zelf geen geld om deze te kopen? Dan verwijzen we je door naar je gemeente, de welzijnsorganisatie in jouw buurt of het wijkteam. Zij kunnen voor jou een aanvraag indienen of doorverwijzen naar de juiste organisatie.

Bieden jullie ook hulp bij het installeren van de laptop of tablet?

Voor een stap-voor-stap-uitleg over het installeren van je laptop kun je hier kijken.

Kom je er toch niet uit? Neem dan gratis contact op met de DigiHulplijn via het telefoonnummer 0800-1508. Hier zitten elke werkdag van 09.00 – 17.00 uur geduldige medewerkers klaar om je vragen te beantwoorden.

Welke software zit er op de laptop?

Onze laptops zijn voorzien van een Windows 10 licentie. Deze moet je na ontvangst nog even activeren. Hoe je dat doet, lees je terug in het welkomstboekje bij je laptop. Omdat Microsoft Office gekoppeld moet worden aan een account, zit er geen Microsoft Office op je laptop.

Benieuwd naar gratis software? Kijk dan hier.

Jullie ontvangen donaties, waarom moeten maatschappelijke organisaties voor de laptop betalen?

We ontvangen de laptops gratis, maar voordat we ze kunnen herinzetten moet er veel gebeuren. Zo zorgen we ervoor dat alle data van de laptop af is (gecertificeerde datawipe), we laten alle functies van elke laptop testen en we laten de laptop nakijken op beschadigingen of andere gebreken. Ook maken we de laptops schoon, we pakken ze in, we voorzien ze van een boekje en we verzenden ze.

Om deze kosten te kunnen betalen, vragen we een vergoeding. Hierdoor kunnen we ook twee jaar garantie geven op de laptop. Zo ben je er zeker van dat de laptop minstens twee jaar meegaat. Allemaal Digitaal heeft geen winstoogmerk waardoor we de kosten laag houden.

Wat moet ik doen als mijn Allemaal Digitaal laptop kapot gaat?

Is je laptop binnen de garantieperiode kapot gegaan zonder eigen schuld? Neem dan contact op met jouw contactpersoon bij de hulporganisatie waarvan je de laptop hebt ontvangen. Zij nemen vervolgens contact met ons op. Je kunt je laptop kosteloos naar ons sturen en wij zorgen voor de reparatie.

Let op: laptops die we in 2020 en 2021 gratis hebben uitgedeeld, beschikken helaas niet over een garantie.

Wat doen andere welzijnsorganisaties met laptops van Allemaal Digitaal?

Lees hier hoe drie andere organisaties de laptops inzetten.

Scroll naar boven